Glas Javnosti
posta

NEMAČKI AUTOMOBILSKI GIGANT NA METI HAKERA: Prikupili podatke od TRI MILIONA KUPACA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemački proizvođač automobila Volksvagen, našao se na meti hakerskog napada, kada je grupa uspela da prikupi više od tri miliona privatnih podataka kupaca ovih vozila u Kanadi.

Folksvagen grupa je potvrdila ovog vikenda da je njihova podružnica u SAD, koja je prikupljala podatke klijenta za potrebe marketinga i onlajn prodaje, bila žrtva hakerskog napada, pri čemu su anonimni hakeri ukrali iz njenog sistema podatke više od 3,3 miliona ljudi, preneo je Rojters.

Reč je o podacima koji uključuju imena, telefonske brojeve, imejl i adrese stanovanja, a u određenom broju slučajeva i VIN brojeve njihovih automobila, kao i brojeve vozačkih dozvola i brojeve socijalnog osiguranja, što su u SAD pogotovo osetljivi podaci.

Ukradeni podaci se odnose na kupce Folksvagenovih i Audijevih vozila, kao i one koji su kontaktirali ove kompanije interesujući se za moguću kupovinu vozila.

VW je saopštio da je već kontaktirao oko 90 hiljada klijenata kojima su ukradeni najosjetljiviji podaci i ponudio im besplatnu pomoć u zaštiti.

Krađa se dogodila u periodu između avgusta 2019. i maja 2021. godine, a osim u SAD, kompromitovano je i nekoliko desetina hiljada klijenata iz Kanade.

Iz Folksvagena nisu objavili o kojem se dobavljaču radi, prenose agencije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR