Glas Javnosti

NEMAČKA POSLANICA: Glasanje u UN pokazuje neuspeh Berlina

Svet
Autor: Glas javnosti

Ishod glasanja u Generalnoj skupštini UN o Rezoluciji o Srebrenici pokazao je da je Berlin pretrpeo ogroman neuspeh, a istovremeno je i je simbol opadajuće reputacije Nemačke u svetu, čiji veći deo više nije spreman da bez prigovora prihvati politiku Zapada – politiku podela i eskalacije, a svakako ne i njegove dvostruke standarde, istakla je poslanica u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić.

Nastić je, u autorskom tekstu objavljenom u dnevniku „Junge Velt“, podsetila da su samo 84 države glasale za Rezoluciju, dok je 68 bilo uzdržano, a 19 protiv.

S obzirom da se odluke o komemoraciji u Ujedinjenim nacijama obično donose jednoglasno, ovaj rezultat je zapažen.

To ne samo da pokazuje da je Berlin zapravo pretrpeo ogroman neuspeh. To simbolizuje opadajuću reputaciju Nemačke u svetu, čija većina više nije spremna da bez prigovora prihvati politiku Zapada podele i eskalacije, a svakako ne dvostruke standarde „Zapada vrednosti“.


Zeleni u nemačkoj vladi posebno vole da potpiruju vatru na Balkanu. Do ovakvog zaključka može doći samo onaj koji analizira politiku stranke svojevremeno osnovane kao zagovornice mira na ovim prostorima.

Jozef Fišer i njegovi sledbenici, koji su sada mutirali u pristalice vojnog nasilja, 1999. najavili su pravu prekretnicu prvom borbenom misijom Bundesvera protiv Savezne Republike Jugoslavije. U tu svrhu, čuvenim poređenjem sa Aušvicom instrumentalizovali su najgori zločin protiv čovečnosti koji je počinila Nemačka. Stvorili su učešćem Bundesvera u Nato misiji Kfor i najdužu misiju nemačke vojske u inostranstvu u istoriji, koja je spektakularno podbacila u svom tobožnjem cilju stvaranja stabilnosti, demokratije i multietničnosti.

Glas javnosti /H01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR