Glas Javnosti

NEMAČKA NIJE NAUČILA LEKCIJU: Tenkovi sa krstovima ponovo na istočnom frontu! RUSI: Goreće kao i ostali!

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan

Izbor Berlina da isporuči tenkove Kijevu znači konačno odbacivanje istorijske odgovornosti za strašne, vanvremenske nacističke zločine tokom Drugog svetskog rata prema narodu Rusije, ocenila je ambasada Rusije u toj zemlji.

"Uz odobrenje rukovodstva nemačkih vlasti, borbeni tenkovi sa nemačkim krstovima ponovo će biti poslati na istočni front, što će neminovno dovesti do pogibije ne samo ruskih vojnika, već i civilnog stanovništva", rekao je ambasador Rusije u Nemačkoj S. J. Nečajev.



Prema njegovim rečima, ova izuzetno opasna odluka podiže sukob na novi nivo i protivreči izjavama nemačkih političara o nespremnosti Savezne Republike Nemačke da bude uvučena u rat.

"Nažalost, ovo se dešava iznova i iznova. Crvene linije su prošlost", rekao je ambasador.

Prema njegovim rečima, još jednom smo se uverili da Nemačka, kao i njeni najbliži saveznici, nije zainteresovana za diplomatsko rešenje ukrajinske krize, već dovodi do trajne eskalacije i neograničeno pumpanje kijevskog režima sve ubojitijim oružjem.

Ambasador je podsetio da je Berlin odluku o slanju tenkova razmatrao na 80. godišnjicu probijanja blokade Lenjingrada, u kojoj su stradale stotine hiljada sovjetskih građana.


"Nemačka uništava ostatke međusobnog poverenja, nanosi nepopravljivu štetu ionako lošem stanju rusko-nemačkih odnosa, dovodi u sumnju mogućnost njihove normalizacije u bliskoj budučnosti", zaključio je ambasador.

Duma: Ruski T-90 moćniji je od "leoparda2"

Nemački tenkovi "leopard 2" su efikasniji od američkih Abramsa po nizu karakteristika, ali su u pogledu vatrene moći i oklopne zaštite inferiorniji od ruskih T-90, rekao je šef Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Kartapolov,.

"Tenkovi leopard 2 nisu loši, čak ću reći da su po nizu karakteristika efikasniji od Abramsa. Ipak, u poređenju sa našim T-90, oni su znatno slabiji u vatrenoj moći i oklopnoj zaštiti, rekao je zamenik u emisiji TV kanala "Rusija-24".

Pored toga, parlamentarac je naglasio da su ruski tenkovi već testirani tokom specijalne vojne operacije i da su se pokazali "u najboljem svetlu".

"Za Rusiju ne predstavlja opasnost to što leopardi stižu u Ukrajinu, već moguće formiranje tenkovskih formacija Ukrajine", dodao je šef komiteta Državne dume za odbranu.

NEUSPEŠAN PLAN

"Tehnološki, ovo je neuspešan plan.

Ovo je precenjivanje potencijala koji će ovo dodati ukrajinskoj vojsci. Ovi tenkovi gore kao i svi ostali. Samo su veoma skupi", rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dimitrij Peskov

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR