Glas Javnosti

NEMAC SE VAKCINISAO 90 PUTA: Nije prvoaprilska šala, prodavao je sertifikate ali...

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedan Nemac koji je primio dosad 90 vakcina protiv koronavirusa ipak neće biti kažnjen. Zakon nije predvideo ovu mogućnost.

Nemac iz Magdeburga je primio 90 doza vakcina protiv koronavirusa, a nakon toga je potvrde o vakcinaciji prodavao onima koji se nisu želeli da se vakcinišu.

Reč je o 60-godišnjaku čije ime i prezime nije objavljeno. Mesecima se vakcinisao u centrima za vakcinaciju u saveznoj pokrajini Saksoniji, a policija ga je nedavno otkrila.


Nije uhapšen, istraga je u toku te se tereti za neovlašteno izdavanje i falsifikovanje dokumenata.

Primećen je u centru za vakcinaciju u Eilenburgu kada je drugi dan zaredom bio u redu onih koji su čekali na vakcinaciju. Policija je od njega zaplenila nekoliko potvrda o vakcinaciji. Nije poznato kako je 90 doza vakcina uticalo na zdravlje osumnjičenog muškarca.


U Nemačkoj su u proteklom periodu sprovedene brojne racije u cilju otkrivanja falsifikovanja potvrda o vakcinaciji.
Kupci ovih potvrda su oni koji se ne žele vakcinisati, ali su im potvrde potrebne za npr. posetu ugostiteljskim objektima.

U ovoj državi se ukidaju epidemiološke mere bez obzira na to što se ponovo povećava broj zaraženih koronavirusom. Pojedini stručnjaci smatraju da se već desio vrhunac pandemijskog talasa podvarijante omikron soja koronavirusa BA.2, prenosi agencija AP.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR