Glas Javnosti

NEMA USKRŠNJEG PRIMIRJA! Kadirov očistio grad od nacista: MARIJUPOLJ JE NAŠ (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da je Rusija odbacila predlog za prekid vatre tokom uskršnjih praznika, ali je dodao da još gaji nadu u mir.

Zelenski je to naveo u svom video obraćanju, prenosi Rojters.

On je nešto ranije odbacio mogućnost odlaska u Moskvu na direktne razgovore sa ruskim liderima o okončanju rata.


Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da je Marijupolj definitivno i u potpunosti zauzet i da je grad očišćen od nacionalista.

"Mariupolj je naš. Od trenutka probijanja odbrane grada, sličan ishod je bio neizbežan. Militanti nacionalističkih formacija su čvrsto smešteni u ovom gradu. Pre dolaska ruskih trupa, nacionalisti su uspeli da istraže svaki centimetar grada, prikupe oružje i zalihe u slučaju duže opsade i oprezno uzeli desetine hiljada civila za taoce. Čini se da su nacisti predvideli sve opcije za razvoj događaja. Nisu uzeli u obzir ono najvažnije – naše hrabre borce. Banalno potcenjivanje dovelo je do postepenog pada njihovih utvrđenja. ⠀

Borci čečenskih snaga bezbednosti pod komandom mog dragog brata Adama Delimhanova, koji je odgovoran za Mariupolj, zajedno sa ruskim vojnicima i borcima DNR, radili su na najvišem nivou, grad je potpuno i neopozivo zauzet. Celokupna teritorija je sistematski čišćena od nacionalista, banderaša, šejtana i ostalog smeća, uzeta je pod kontrolu upravna zgrada metalurškog kombinata Azovstal, koja je od posebnog strateškog značaja, a cela okolna teritorija je očišćena. Nacisti su bili blokirani pod težinom betona i gvožđa na teritoriji fabrike i siguran sam da su ovi zidovi poslednje što će videti u životu.

Zbog nehumanih metoda nacionalista, naši borci su periodično imali poteškoća. Fašistička rulja je namerno birala vatrene položaje u neposrednoj blizini stambenih zgrada ili u samoj stambenoj zgradi. Zbog toga, zadaci su postali dvostruko teži. Bilo je nemoguće dozvoliti civilne žrtve, ali istovremeno i odupreti se pretnji. U najkraćem mogućem roku osmišljen je kontranapad. Naše snage bezbednosti su potisnule Ukrajince sa položaja, nakon čega je zadatak prešao u lakšu fazu - uništavanje. ⠀

Iskreno se zahvaljujem svakom komandantu, borcu, dobrovoljcu koji je dao neprocenjiv doprinos oslobađanju Mariupolja! Zahvaljujući vašoj hrabrosti, hrabrosti i hrabrosti, stanovnici Mariupolja su zauvek oslobođeni nacionalističkog ugnjetavanja. Siguran sam da ruskim vojnicima, kao i borcima Luganske i Donjecke Narodne Republike, predstoje još svetlije pobede. Na kraju krajeva, mi smo zauzeti ispunjavanjem zaista velikih ciljeva, a sreća uvek prati pravedan cilj.", navodi se u video objavi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR