Glas Javnosti

Nekada veoma siromašni, sada prebogati: Oni su nadmašili svoje poslodavce

Svet
Autor: Glas javnosti

Kim i Kloi Kardašian, Kanje Vest, Megan Markl samo su neka od imena osoba koje su nekada jedva sastavljali kraj s krajem, ostavili školovanje i odrekli se mnogo toga da bi danas plivali u izobilju

Koliko puta ste čuli onu priču - uči da bi dobio dobar posao, radi naporno, štedi, donosi pametne odluke... Sve to bi trebalo da te zapravo - odvede do bogatstva.

S druge strane, cinici će vam reći da je mnogo više važno koga poznajete nego šta znate.

I kao i u svim pojavama - postoje izuzeci koji potvrđuju pravila... Donosimo vam listu osoba koje su počele kao pomoćnici bogatih, a sada imaju (barem) koliko i njihovi nekadašnji poslodavci.

Prvi među njima je Stiv Balmer, sada bivši izvršni direktor Majkrosofta. Balmer je napustio master studije na Stenfordu da bi bio desna ruka Bilu Gejtsu skoro dve decenije. Balmer je danas investitor koji poseduje NBA tim iz Los Anđelesa - LA Clippers i ima neto vrednost od 139 milijardi dolara.


Na drugom mestu je Kim Kardašijan - sa neto vrednošću od 1.7 milijardi dolara. Nekadašnja asistentkinja Serene Vilijams, a potom stilistkinja Paris Hilton, višestruko je nadmašila bogatstva svojih poslodavaca: Paris i Serena danas “vrede” “svega” oko 300 miliona dolara.

Interesantno je da njen bivši muž - Kanje Vest takođe na listi bivših asistenata koji su stekli bogatstvo i slavu: Njegova neto vrednost je oko 1.8 milijardi dolara, a pre nego što je postao jedan od najprodavanijih autora u svetu muzike - bio je producent Džej Ziju.

Bivša dečija zvezda, poznata bliznakinja i modna dizajnerka Meri-Kejt Olsen zauzima četvrto mesto na listi sa neto vrednošću od 250 miliona američkih dolara. Ona je nekada bila asistent slavne fotografkinje Eni Lajbovic.

Glumica Dženifer Garner zauzima peto mesto na ovoj listi. Pre nego što je njena glumačka karijera krenula, čuvala je decu komičara i voditelja tok šoua Stivena Kolberta, brinući o njegovoj ćerki između audicija 1990-ih.

Sada, Garner ima procenjenu neto vrednost od 80 miliona američkih dolara, što je tek nešto malo manje u poređenju sa Kolbertovih 82 miliona američkih dolara.


Ova lista ne bi bila potpuna bez Kloi Kardašijan, koja je, kao i njena slavna sestra, odrasla među bogatima i slavnima, a bila je početkom 2000-tih asistent Nikol Riči. Kloi danas ima vrednost od 60 miliona dolara, dok je Nikol “pala” na 40 miliona.
Da li ste znali da je Megan Markl, danas vojvotkinja od Saseksa - bila pomoćnik? Pre nego što se udala za harizmatičnog potomka pokojne kraljice Velike Britanije, Markl je sastavljala kraj s krajem pružajući usluge kaligrafije.
Markl je pisala pozivnice za venčanje pevačice i sudije  Robin Thiki, poznate i kao Maskirana pevačica (Masked Singer), čija je vrednost procenjena na 10 miliona američkih dolara.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR