Glas Javnosti

NEKA GORI NATO PVO SISTEM: Ruska vojska uništila stormer HVM u Ukrajini (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak uništenja britanskog PVO sistema "stormer HVM", koji su NATO saveznici prethodno dostavili Kijevu, uz pomoć kamikaza dronova "lanset".

Ministarstvo je pojasnilo da je borbeno vozilo neprijatelja otkrila bespilotna letelica u pravcu Donjecka. Nakon otkrića, vozilo je uništeno visokopreciznom municijom.

"Kamikaza dronovi se efikasno koriste za uništavanje oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine. Uz njihovu pomoć uništavaju se artiljerijska oruđa, samohodni artiljerijski nosači, samohodni PVO sistemi, tenkovi i druga oklopna vozila", dodali su u Ministarstvu.

Kamikaza dronovi pokazali su se kao isplativa alternativa skupim avionima i krstarećim i balističkim projektilima, koji su omogućili ruskoj vojsci da uništi oklopna vozila koja su SAD i evropske zemlje dostavile Ukrajini.



Model "Lanset-3", dizajnirala je ruska kompanija "Zala Grup", posebno je napravljen da uništava oklopna vozila i može biti naoružan ili visokoeksplozivnim (HE) ili HE-fragmentacionim bojevim glavama.

"Lanset 3" može da se kreće brzinama od 80 do 110 kilometara na sat sa maksimalnom izdržljivošću od 40 minuta i maksimalnim dometom od 40 kilometara.


Ruska oklopna zver T-90M "proboj" pogodila osmatračnicu Ukrajinaca
Ruski tankeri na T-90M pogodili su ukrajinsku osmatračnicu, čije su koordinate dobijene od obaveštajnih službi.

"Upravo smo uništili neprijateljsku osmatračnicu, a koordinate smo dobili od obaveštajnih službi", rekao je komandant tenkovske čete ruske armije za "RIA Novosti".

On je istakao da je za njega, kao komandira čete, najvažnije da sačuva živote svog osoblja i posade.

Glas javnosti/RT Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR