Glas Javnosti

NEKA DOBRO RAZMISLE ONI KOJI ŽELE DA NAS NAPADNU: Jeziva Putinova poruka nakon testiranja nove BALISTIČKE RAKETE, svet drhti pred Rusima (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je danas saopštila da je izvela probno lansiranje nove interkontinentalne balističke rakete “Sarmat”.

Šef države Vladimir Putin je izjavio da niko drugi na svetu nema takvo strateško oružje, koje će navesti sve spremne da ugroze Rusiju da o tome prethodno dobro razmisle.

"To je zaista jedinstveno oružje koje će jačati borbeni potencijal naših Oružanih snaga i pouzdano će osigurati bezbednost Rusije od spoljnih pretnji. Nateraće one koji kroz ogoljenu, agresivnu retoriku pokušavaju da prete našoj zemlji da se zamisle", istakao je Putin.


Predstavnici vojske su obavestili Putina da je projektil lansiran iz Plesecka, na severozapadu Rusije, i da je pogodio mete na poluostrvu Kamčatka, na Dalekom Istoku, javlja Rojters.

Ministarstvo je saopštilo da se radi o prvom testiranju ove rakete u sklopu državnog programa.


"Danas u 15 sati i 12 minuta po moskovskom vremenu na Državnom kosmodromu ‘Pleseck’ u Arhangelskoj oblasti iz silosa je uspešno izvedena proba interkontinentalne balističke rakete ‘Sarmat’. Postavljeni zadaci su ispunjeni u potpunosti. Na svim etapama leta potvrđene su karakteristike rakete. Ona je stigla do cilja, na poligon Kura na poluostrvu Kamčatka“, navelo je Ministarstvo, prenosi Sputnjik.


Prema navodima Ministarstva, „Sarmat“ u odnosu na svoje prethodnike ima drastično veći dijapazon borbene opreme kako što se tiče blokova, tako i tipova, uključujući hipersoničnost.



"Nova raketa je u stanju da uništava ciljeve na velikim udaljenostima, koristeći različite pravce kretanja“, ističu u Ministarstvu. Pored toga, ona ima i jedinstvene karakteristike koje joj omogućavaju da garantovano zaobiđe sve postojeće sisteme PVO.


"Sarmat“ je danas najmoćnija raketa koja može da uništi cilj na najvećoj razdaljini i koja će značajno povećati bojevu moć ruskih strateških nuklearnih snaga, zaključuju u Ministarstvu. Raketa je delo isključivo domaćeg vojno-industrijskog kompleksa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR