Glas Javnosti

NEMA VIŠE EVRA I DOLARA! Bitkoinima kupujte kuće, automobile, zemlju!

Svet
Autor: Glas javnosti

Aureo Ribeiro, brazilski savezni zamenik, otkrio je da bi Brazilci uskoro mogli bitkoinom da kupuju kuće, automobile i sve drugo.

Južnoamerička država, piše Yahoo finance, sprema se da glasa o predlogu zakona o regulisanju upotrebe kriptovaluta, koji bi trebalo da bude predstavljen na plenarnoj sednici Zastupničkog doma narednih dana.

To će biti valuta u zemlji kao što se to dogodilo u drugim zemljama", rekao je Ribeiro.


 
Predlog zakona 2.303/15, koji reguliše virtuelne valute, odobren je prošle sedmice.
 
Ako ovaj zakon dobije odobrenje Zastupničkog doma, Brazil će slediti primer El Salvadora i učiniti bitkoin zakonskim sredstvom plaćanja.
 
Ribeiro je rekao da je zadovoljan odobrenjem "zakona o bitkoinu", i naglasio da su se Brazilci već susreli s bitkoinom na mnogim mestima, kao i s mogućnošću kupovine, prodaje i ulaganja u ovaj sektor. Međutim, Aureo je rekao kako tržište još nije regulisano i da ne postoji pravno priznanje kriptovalute kao sredstva plaćanja. Rekao je da bi uz zakonsko odobrenje još nekoliko zemalja moglo da kopira regulatorni model njegove zemlje.
 
- Razgovarali smo nekoliko godina o tome da napokon realizujemo zakon koji prepoznaje ovo sredstvo - piše Yahoo finance.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR