Glas Javnosti

POSLE NOJERA i ova moćna dama SLUŠALA TOMPSONA: Ni gvozdena kancelarka NIJE IMUNA NA "LJEPA LI SI" (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Golman Manuel Nojer našao se na meti kritka zato što je pre neki dan na jadranskoj obali zapevao pesmu Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si", ali nemački mediji otišli su ovog puta korak dalje navodeći da se u sličnoj situaciji našla i kancelarka Angela Merkel prilikom posete Zagrebu 2019. godine.

Na celokupnu situaciju se u svom članku osvrnuo i novinar redakcije "Der Tagesspiegel". Pozivajući se na Nojerovu izjavu za Bild i u kojoj je golman kazao da ne govori hrvatski, autor je naveo da se na temelju toga može pretpostaviti da Nojer uopšte nije znao šta peva, kao ni za šta se Tompson veže.

- Činjenica da je pesma "Lijepa li si" neslužbena himna hrvatske vladajuće stranke incident ne čini nimalo boljim, ali ga čini daleko shvatljivijim - piše autor i podseća da je uz pesmu tapšala glavom i bradom Angela Merkel.

- Trebalo bi istaći uz Nojerovu odbranu da nije prvi slavni Nemac koji je tako nešto učinio. To se dogodilo i Angeli Merkel prilikom njene posete Zagrebu u maju 2019. godine - podeća on.

O svemu svedoči i snimak s tom razlikom što Merkel nije pokušavala da peva, ali ni da se skriva dok je pesma odjekivala dvoranom.

(Izvor: Telegraf)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR