Glas Javnosti

NE MOGU O ODLUKAMA SRBIJE! LAVROV: Mi smo BRATSKI NARODI, spaja nas ZAJEDNIČKA ISTORIJA

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov izjavio je danas da ne može da odgovara na odluke koje donosi Srbija i njeno rukovodstvo o uvođenju sankcija Rusiji.

Ministar je  naglasio da Rusija duboko poštuje srpski narod i njegovu privrženost svojim tradicijama i prijateljima. Lavrov je u onlajn intervjuu sa četiri srpska medija kazao da su Srbi i Rusi bratski narod koje povezuje i zajednička istorija, kao i pobede u borbi protiv zajedničkih neprijatelja.

- Ne mogu da odgovaram na odluke koje donosi Srbija i njeno rukovodstvo. Mi smo bratski narodi, objedinjuje nas zajednička istorija, zajedničke pobede protiv zajedničkog neprijatelja i vidimo koliko su ta osećanja ukorenjena u duši srpskog naroda i njegovog istorijskog sećanja - kazao je Lavrov, odgovarajući na pitanja.

Šef diplomatije da Rusija nije da ništa ne nameće silom i dodaje da zapad to čini putem ekonomskih i drugih ucena.

- To nije pristojno, tako se ne treba ponašati ni u društvu, a ni na međunarodnoj sceni kad svima pokušavaju da zavrću ruke. Predsednik Aleksandar Vučić je govorio više puta o toj temi kada je rekao da Srbija ima svoje interese. Duboko poštujemo srpski narod i njegovu privrženost svojim tradicijama i istorijskim prijateljima - kazao je Lavrov.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR