Glas Javnosti

NE LIPŠI (UKRAJINSKI) MAGARČE DO ZELENE TRAVE! Ukrajina će dobiti moderne avione TEK po ZAVRŠETKU RATA! KAKVO PONIŽENJE ZAPADA!

Svet
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je da će Ukrajina dobiti moderne lovce tipa „jurofajter tajfun“ tek po završetku ruske vojne operacije.

Ministar je u intervjuu za nemački „Špigel“ rekao da brzih isporuka neće biti u ovom trenutku i najverovatnije u narednih pola godine.

„Budimo pošteni, proći će mnogo vremena pre nego što neko isporuči Ukrajini lovce. Moderni avioni kao što je ‘jurofajter’ biće isporučeni Ukrajini tek posle rata. Takav je konsenzus među zapadnim partnerima“, rekao je Volas.

Istovremeno, zapadne saveznike kritikovao je i nemački kancelar Olaf Šolc zbog toga što ne šalju tenkove Ukrajini iako su mesecima tražili od Nemačke da to uradi, piše „Fajnenšel tajms“.

Britanski dnevnik navodi da su novinari na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, koja je u toku, pitali Šolca da li on sada podstiče druge zemlje da isporučuju obećane tenkove.


Tenk "Leopard 2"

„To pitanje treba da postavim drugima, posebno onima koji su tako insistirali da ja to uradim... “, odgovorio je Šolc.
Autori članka smatraji da reči nemačkog kancelara odražavaju sve veće razočarenje Berlina u saveznike.

Kako se navodi u članku, nekoliko nedelja nakon što se Berlin napokon složio da pošalje tenkove, svega nekoliko država je preuzelo na sebe odgovornost da preda Kijevu to teško naoružanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR