Glas Javnosti

Ne bi došlo do rata u Ukrajini da Amerika tamo nije finansirala puč, tvrdi bugarski novinar

Svet
Autor: Glas javnosti

Da Sjedinjene Američke Države nisu u prošlosti izdvojile novac za puč u Ukrajini ne bi bilo nikakvog „ruskog rata“ kojim šefica Evropske komisije Ursule fon der Lajen objašnjava proteste farmera u Evropskoj uniji, smatraju bugarski novinari Denica Siderova i Kristijan Dimitrov.

„Sve te tvrdnje o ‘Rusiji-agresoru’ su izmišljene. To je neka vrsta zapadnog, evroatlantskog virtualnog sveta. Oni su taj utisak napravili i plasirali ga u prostor. Oni pokušavaju da time pokriju celu Evropu, pa i ostatak sveta, kako bismo svi mogli da kažemo kako su loši ti Rusi, oni su nasilnici, napadaju i ubijaju dobre Ukrajince. To jednostavno nije tačno“, izjavila je Siderova televiziji „Alfa“.

Dmitrov je podsetio kako je 2014. godine Stejt department izjavio da je Vašington dao pet milijardi dolara „za podršku u težnji ukrajinskog naroda za jačom, demokratskom vladom“.

Zaključio je da do „ruskog rata“ ne bi došlo da nije bilo tih pet milijardi dolara za puč u Kijevu 2014. godini, koji je bio usmeren na pretvaranje Ukrajine u teren protiv Rusije i koji je doveo do današnje situacije.

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen okrivila klimatske promene, ali i Rusiju, za sve probleme sa kojima su se nedavno suočili evropski farmeri koji masovno protestuju u mnogim zemljama EU.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR