Glas Javnosti

NAVALJNI DAO PRVI INTERVJU: Moram mnogo da vežbam, a uskoro ćete me videti da žongliram, vozim jednotočkaša i izvlačim zeca iz šešira

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon izlaska iz bolnice zbog trovanja "novičokom" ruski opozicionar, Aleksej Navaljni, da je svoj prvi intervju u kom je opisao kako teče oporavak.

Prvi intervju Navaljnog posle navodnog trovanja: "Ruke mi se tresu, moram mnogo da vežbam"

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni dao je prvi intervju od kada je završio na lečenju zbog navodnog trovanja. Kaže da se njegovo stanje konstantno poboljšava.

- Ruke mi se tresu. Ako pijem vodu iz flaše, to nije neka atrakcija, ali bolje mi je svakog dana. Radim sa fizikalnim terapeutom. Danas je počeo da me uči kako da žongliram. Tako da, posle nekog vremena, videćete me da žongliram, vozim se na jednotočkašu i izvlačim zeca iz šešira. Potrebno mi je mnogo vežbe... Ali sve će biti u redu, i biće mi bolje - rekao je Navaljni u intervjuu popularnom Jutjuberu Juriju Dudu koji traje dva i po sata.

Dan ranije je Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) navela da je spremna da pošalje tim eksperata u Rusiju kako bi učestvovali u istrazi o navodnom trovanju Navaljnom, kom se stanje pogoršalo na letu iz Tomska u Moskvu.

Nakon što je Navaljni na zahtev njegove porodice prebačen još dok je bio u komi u bolnicu u Berlin iz Omska, Nemačka je tvrdila da je on otrovan nervnim agensom kao što je novičok.

Ruski lekari nisu našli toksičnu supstancu pre nego što je on transportovan u Nemačku, te da da Berlin nije ni pokazao dokaze za svoje tvrdnje. Rusija takođe tvrdi da nije proizvela agense tipa novičok od kada je OPCW nadgledala njegovo uništavanje početkom devedesetih.

Aleksej Navaljni je pušten iz bolnice "Šarite" 23. septembra i očekuje se da će uskoro potpuno da se oporavi, te da će se nakon toga vratiti u Rusiju.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR