Glas Javnosti

NATO-u se ne sviđa Putinov predlog

Svet
Autor: Glas javnosti

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da uslovi ruskog predsednika Vladimira Putina za prekid vatre u Ukrajini, koji podrazumevaju da Kijev povuče svoju vojsku iz novih ruskih regiona, predstavljaju uspeh vojnih ciljeva Rusije.

On je ujedno rekao da na predstojećem samitu u Vašingtonu zemlje NATO-a planiraju da se dogovore o povećanju vojne proizvodnje.

„Na samitu u Vašingtonu, zemlje NATO-a će se dogovoriti da izdvoje sredstva za povećanje vojne proizvodnje“, rekao je on.

Istovremeno, poljski ministar odbrane Vladislav Kosinjak Kamiš saopštio je novinarima da se 13 zemalja NATO-a složilo da prebace tenkove u Kijev.

„Ovu koaliciju je potpisalo trinaest zemalja, Poljska je lider, zajedno sa Nemačkom i Italijom. Pored te tri države, tu su i Grčka, Portugal, Švedska, Velika Britanija, Kanada, SAD i Turska“, precizirao je on.

On je pojasnio da je reč o „tenkovskoj koaliciji“, koja je predstavljena u martu u Varšavi. Glavni zadatak tog udruženja je da objedini napore zemalja NATO-a za snabdevanje Ukrajine oklopnim vozilima.

Glas javnosti /S04S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR