Glas Javnosti

NASTRADALI NA RADNOM ZADATKU: Dva policajca poginula u Bugarskoj u pokušaju da zaustave autobus sa migrantima

Svet
Autor: Glas javnosti

Dva policajca poginula su u Bugarskoj u pokušaju da zaustave autobus sa migrantima koji je ilegalno ušao u zemlju, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Incident se dogodio jutros u 5.00 u gradu Burgas. Autobus sa turskim registarskim tablicama prevozio je 47 migranata čije nacionalnosti nisu potvrđene.

Vozač autobusa se prvo nije zaustavio na dva uzastopna punkta granične policije, a zatim je ušao u naseljeno mesto. Policajci su pokušali automobilom da mu prepreče put, ali on se nije zaustavio udario je u kola, prešao preko njih i onda se zabio u autobusku stanicu.

Dvojica policajaca u automobilu su poginula na licu mesta. Niko više nije povredjen, a pokrenuta je istraga o incidentu, prenosi N1.

Za sada nije podignuta optužnica protiv vozača, ali je okružni tužilac Georgi Činev nazvao postupanje vozača „svesnim činom“.

Bugarska se nalazi na migrantskoj ruti kojom ljudi beže sa Bliskog istoka ka Evropi. Mali broj njih želi da u njoj ostane, a većina pokušava da ilegalno ode dalje i stigne do EU.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR