Glas Javnosti

NASTAVNIKA NA SMRT: Serijski silovatelj napastvovao devojčice, ali je usledila KAZNA

Svet
Autor: Glas javnosti

Indonežanski sud izrekao je smrtnu kaznu nastavniku zbog silovanja 13 devojčica u islamskom internatu.

Kako prenosi Si-En-En, sud je u februaru prvobitno izrekao kaznu doživotnog zatvora nastavniku Heriju Viravanu, da bi potom uvažio žalbu tužioca i preinačio je u smrtnu kaznu.


Između 2016. i 2021. godine, nastavnik je seksualno zlostavljao 13 devojčica, koje su imale između 12 i 16 godina, a najmanje je osam žrtava ostalo u drugom stanju, rekao je sudija u februaru, a prenose Novosti.

Slučaj nastavnika Herija Viravana zaprepastio je Indoneziju i ukazao na potrebu da se deca zaštite od seksualnog nasilja u verskim internatima u zemlji.

- Kažnjavamo optuženog smrtnom kaznom - rekao je sudija u izjavi u ponedeljak objavljenoj na veb stranici Višeg suda Bandunga.

Herijev advokat Ajra Mambo odbio je da komentariše da li će uložiti žalbu na presudu. Portparol lokalnog tužilaštva je takođe rekao da će sačekati da dobije konačnu presudu pre nego što prokomentariše slučaj.

Indonežanski zvaničnici, uključujući ministra za zaštitu dece, takođe su podržali smrtnu kaznu, iako je nacionalna komisija za ljudska prava, koja se protivi smrtnoj kazni, rekla da to nije prikladno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR