Glas Javnosti

NAPUSTIO POSAO PROFESORA ZBOG JEDNE NEOBIČNE PROFESIJE : Sada zarađuje troduplo

Svet
Autor: Glas javnosti

Finale Pesme za Evroviziju 23 zakazano je za subotu, 13.maj, kada će milioni gledalaca tradicionalno biti uz "male ekrane", a ogroman deo njih će takmičare pratiti uživo.

Glasanje, iščekivanje, radovanje, pevanje, navijanje - sve je to deo ovog procesa, odnosno takmičenja, ali... Neki su otišli korak dalje, a među njima i Danijel Gould.

Ne znamo da li ste vi u iskušenju da se kladite na ishod Evrovizije ili biste, ipak, sačuvali parice u džepu, ali jedan čovek živi upravo od toga. 

Gould se, pritom, kladi vrlo opasno. Nije reč samo o desetinama hiljada funti, već o stambenom pitanju. Da, Danijel daje svoju kuću u zalog.

Ta agonija iščekivanja Danijelu se desila 2018. godine, kada se kladio na krajnji rezultat Pesme za Evroviziju. Kako su se glasovi gomilali, samo su dve zemlje ostale u sporu: Izrael i Kipar.

Iako oduvek fan ovog takmičenja, Danijel je tek negde 2004. shvatio da od toga može da zaradi ozbiljan novac. To je bila i godina kada je Evrovizija uvela polufinale, te je on zaključio da su neke zemlje gotovo izvesne da će dobiti dovoljno poena za kvalifikovale u finale, na osnovu glasova iz dijaspore.

U tom smislu, BBC pominje Turke iz Nemačke koji glasaju za Tursku, ili Rumune u Italiji koji glasaju za Rumuniju.

Danijel je, uz male kvote, napravio velike opklade. Ipak, svakako da nije ravnodušan dok čeka rezultate - uglavnom gleda u zid, stisnutih pesnica.

Pobede su se nizale. Recimo, godine 2009. Danijel je podržao pesmu "Fairytale", a od zarađenog novca je otplatio kredit za svoj stan u Kentiš Taunu, u severozapadnom Londonu.

Odlučio je da napusti posao nastavnika istorije i da puno radno vreme bude kladioničar za Evroviziju. Svake godine, on mesecima analizira trendove, istražuje izvođače, prati glasine na raznoraznim forumima, i pažljivo ispituje sve promenljive kvote na različitim tržištima.

Takođe, svake godine, pre Evrovizije, pozajmljivao bi novac u vrednosti svog stana da bi se kladio, a onda bi nakon završetka Evrovizije - taj novac vraćao. U tipičnoj godini, osvoji oko 50.000 funti, a novac uglavnom troši na putovanja.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR