Glas Javnosti

NAPADNUT RUSKI DIPLOMATA: Moskva zapretila, Litvanija se igra vatrom!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski diplomata u glavnom gradu Litvanije napadnut je upotrebom fizičke sile, vršeni su pokušaji da se izvrši pritisak na ambasadora. Naša predstavništva su već poslala relevantne note, navodi se u poruci na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je vlasti baltičkih zemalja da preduzmu mere za zaštitu ruskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i njihovih zaposlenih.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je vlasti Litvanije, Letonije i Estonije na odgovornost za posledice "antiruske psihoze koju su oni pokrenuli".


- Upozoravamo Vilnjus, Rigu i Talin na odgovornost za posledice antiruske psihoze koju su oni pokrenuli - navodi se na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Departman je primetio da u baltičkim republikama "bahanalija oko ruskih stranih institucija ne prestaje".


- U više navrata poslednjih dana naša diplomatska predstavništva dobijaju pozive sa raznim vrstama pretnji, beležimo i sve češće huliganske akcije, uključujući i skupove u neposrednoj blizini ambasada. Novinari u ovim zemljama otvoreno pozivaju na "opsadu" naših diplomatskih misija - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije komentarisalo izjave austrijskih vlasti o situaciji u Ukrajini, uz napomenu da reči predstavnika te zemlje dovode u sumnju njenu "neutralnost".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP