Glas Javnosti

NAJVEĆI NAPAD NA RUSIJU OD POČETKA RATA: Ukrajinske letelice gađale šest regiona, pogodile aerodrom i oštetile četiri aviona (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ukrajinske bespilotne letelice gađale šest ruskih regiona u ranim jutarnjim satima u sredu u, kako se čini, najvećem napadu dronovima na rusko tlo tokom ove faze rata.

Dronovi su pogodili aerodrom u zapadnoj Pskovskoj oblasti i oboreni su iznad regiona Moskve, Orola, Brjanska, Rjazanja i Kaluge u Rusiji.

Udar u Pskovu izazvao je veliki požar i četiri transportna aviona Il-78 su oštećena, javila je ruska državna novinska agencija Tass, pozivajući se na zvaničnike za vanredne situacije.



Regionalni guverner Pskova Mihail Vedernikov naredio je u sredu da se otkažu svi letovi do i sa aerodroma Pskov, navodeći kao razlog potrebu da se proceni šteta tokom dana.

Snimci i slike objavljeni na društvenim mrežama tokom noći pokazuju dim koji se nadvija nad gradom Pskovom i veliki požar. Vedernikov je rekao da nema žrtava i da je vatra obuzdana.



Glas javnosti/Gardijan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR