Glas Javnosti

Najskuplja kuća na svetu stara je 205 godina i nalazi se u Londonu, košta vrtoglavih 280 miliona evra

Svet
Autor: Glas javnosti

Londonska "The Holme" najskuplja je kuća na svetu koja je trenutno na prodaji, piše "Financial Times".

Prema njihovim saznanjima, prodaje se za 300 miliona dolara (oko 281 milion evra).

"The Holme" je 205 godina stara vila u Ridžents parku u Londonu. Stavljena je na tržište nakon što je preuzeta od člana saudijske kraljevske porodice. Ako dostigne traženu cenu, postaće najskuplja nekretnina ikad prodata u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Reč je o najskupljoj kući koja se trenutno prodaje u svetu. "The Holme" je s trona skinuo trospratni penthouse u Central Parku u Njujorku, koji je u septembru stavljen na tržište za 250 miliona dolara.

Ovu londonsku vilu sagradio je građevinar Džejms Barton još 1818. godine. Prvo je u njemu stanovala njegova porodica, a onda se vila koristila za Bedford koledž. Privatna rezidencija postala je 1980-ih.

Vila ima 40 spavaćih soba i proteže se na četiri hektara parka u blizini srca Londona. Osim brojnih soba, ima osam garaža, teniski teren, saunu, biblioteku i veliku trpezariju.

Mnogi ovu vilu, zbog fasade i veličine, upoređuju s Belom kućom u Vašingtonu. "The Holme" privlači interes stranih investitora, baš kao i ostale kuće u skupim londonskim četvrtima. Naime, 48 odsto kuća u najskupljim delovima Londona u prvih šest meseci 2022. prodato je međunarodnim kupcima prenosi nadlanu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR