Glas Javnosti

Najmanje desetoro poginulo u poplavama i klizištima u Indiji

Svet
Autor: Glas javnosti

Najmanje 10 ljudi poginulo je u poplavama i klizištima izazvanim jučerašnjim obilnim kišama u himalajskim regionima Indije i Nepala. Zbog jakog nevremena, 2.400 turista nasukano je u severoistočnoj indijskoj državi Sikim.

- Kiša neprekidno pada već 36 sati. Izvukli smo tela mrtvih i predali ih porodicama - rekao je za Si-En-En Hem Kumar Četri, okružni sudija Sikima.

On je dodao da je u nevremenu teško oštećeno najmanje 45 kuća, puteva, mostova i infrastruktura. Država Sikim je poznata po svojim živopisnim himalajskim pejzažima, sa 28 planinskih vrhova, 21 glečerom i više od 200 jezera. Ali kao i svaki planinski region, podložan je smrtonosnim poplavama i klizištima.


"Zaglavljeni su, ali su bezbedni"

Čhetri je rekao da je oko 2.400 turista zaglavljeno na raznim turističkim mestima u državi, jer su klizišta zatrpala puteve, a jaka kiša oštetila mostove.
Oni su zaglavljeni, ali su bezbedni. Za njih smo dogovorili smeštaj sa vlasnicima hotela dok nevreme ne prođe - rekao je on.

 

- Šteta na putevima je zaista velika. Biće potrebno vreme da se sve raščisti. Nadamo se da ćemo u roku od nedelju dana obnoviti saobraćaj - dodao je on.

Indijsko meteorološko odeljenje saopštilo je da će jaka kiša padati i danas u oblasti Sikima.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR