Glas Javnosti

NACISTI U MARIJUPOLJU OSTAVILI JEZIVE ZLOČINE! Zverski mučili civile, unakazili ih nacističkim simbolima (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U podrumima oslobođenih zgrada u Mariupolju ruska vojska je pronašla tela civila, na kojima su bili tragovi mučenja, a na koži su urezani neonacistički simboli.

U podrumima zgrada u gradu Mariupolju, oslobođenom od nacionalista, pronađena su tela civila sa tragovima brutalnog mučenja i isklesanim neonacističkim simbolima i kukastim krstom,  saopštio je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

Osim toga, civili spaseni iz grada potvrđuju nečuvene činjenice o tome kako su neonacisti, znajući da su žene sa decom u podrumima, namerno bacali granate na njih“, rekao je Mizincev.

On je dodao da ukrajinske snage vrše ubistva civila. Žrtve su „starci i žene, a deca od malih nogu su podvrgnuta oštroj propagandi zlokobne ideologije nacizma kako bi se pretvorili u sledbenike Bandere“.

Ranije istog dana, šef Istražnog komiteta (IK) Ruske Federacije Aleksandar Bastrikin dao je instrukcije da se istraži brutalno ubistvo ruskog ratnog zarobljenika od strane ukrajinskog nacionaliste. Zapisnik do kojeg su došli istražitelji pokazuje proces premlaćivanja i ubistva od strane nacionaliste.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR