Glas Javnosti

MRAČNE TAJNE PRVENSTVA U KATARU: Skandinavci na NOGAMA, uhapšeni NJIHOVI AKTIVISTI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Dvojica norveških novinara, Halvor Ekeland i Lokman Gorbani uhapšeni su u kataru zbog pisanja o nehumanim uslovima za život i rad radnika tokom priprema za prvenstvo.

Njih dvojica zajedno rade za norveški “NRK”, a Ekelandova uža specijalnost je politika u sportu, kao i izveštavanje o uslovima u kojima su migratni koji rade na izgradnji stadiona, kao i samoj organizaciji Svetskog prvenstva, dok je Gorbani fotograf istog medija.

Norveški dvojac je lišen slobode u nedelju, neposredno pre nego što su trebali da napuste Dohu, ali su već u utorak pušteni posle čega su napustili Katar.

– Uhapšeni smo u hotelu u nedelju. Odveli su nas u policijsku stanicu i tamo smo ostali nekoliko sati. Tamo su nas ispitivali, baš sam srećan što sam se vratio kući u Evropu. Prošli smo težak period i vratili smo se prepuni doživljaja – izjavio je Ekeland.

Norveški “NRK” još čeka objašnjenje od ljudi iz Katara zašto su njihovi radnici uhapšeni, jer kako oni kažu, Katar staje na put novinarstvu i slobodnom izveštavanju iz te zemlje.

Videćemo kako će se domaćin opravdati posle ovakvog ponašanja, ali ne piše im se dobro prema onome što se dešava trenutno.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR