Glas Javnosti

MOZAK MASOVNOG UBICE POSLAT NA ANALIZU: Traži se povezanost sa vojskom

Svet
Autor: Glas javnosti

Porodica masovnog ubice tvrdi da je mogao da čuje glasove i verovao je da ga drugi optužuju za pedofiliju.

Moždano tkivo američkog masovnog ubiće poslato je na analizu, kako bi se istražila moguća veza između njegove bolesti i služenja vojnog roka. Podsetimo se, ranije ove godine Robert Kard je ubio 18 ljudi u gradu Luiston, u američkoj državi Mejn, a kasnije je pronađen mrtav.


Tokom divljanja 25. oktobra, pucao je u kuglanu i bar u Luistonu, usmrtivši 18 ljudi. Nakon trodnevne potrage, pronađen je mrtav. Kard je bio rezervista američke vojske, i postoji zabrinutost zbog njegove stalne izloženosti eksplozijama tokom obuke kadeta na puškama, granatama i protivtenkovskom oružju.

Porodica tvrdi da je čuo glasove i verovao da ga drugi optužuju za pedofiliju. Državni medicinski istražitelj želi da utvrdi da li je povreda mozga možda doprinela njegovom neobičnom ponašanju koje je dovelo do krvavog pira.


Prijatelji i porodica su rekli da je pokazivao znake paranoičnog ponašanja ovog leta dok je obučavao regrute na Vest Pointu u Njujorku, i da je bio smešten u psihijatrijsku bolnicu na dve nedelje. Između ostalog, tvrdili su da je čuo glasove i da je verovao da ga drugi optužuju za pedofiliju.

Kardove kolege bile su toliko zabrinute da mu je pristup oružju bio ograničen kada je napustio bolnicu, a najmanje jedan rezervista izrazio je zabrinutost zbog masovne pucnjave.

Postojali su strahovi da bi mogao počiniti još jedno masovno ubistvo dok je policija tragala za njim nakon pucnjave. Kasnije se ispostavilo da je Kard izvršio samoubistvo.


Portparol medicinskog istražitelja rekao je da je laboratorija u Masačusetsu analizirala Kardovo moždano tkivo.

Pentagon je saopštio da je vojska uključena u studije o uticaju tzv. nadpritiska eksplozije na mozak i da se smanji izloženost vojnika eksplozijama dok ne stignu rezultati.

„Vojska je posvećena razumevanju, ublažavanju, preciznoj dijagnostici i brzom lečenju nadpritisaka od eksplozije i njegovih efekata u svim oblicima“, rekao je potpukovnik Rob Lodevik.

Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR