Glas Javnosti

MONSTRUOZNO: U nigerijskoj ŠKOLI prebijaju devojčice, OTAC JEDNE TRAŽIO DA GLEDA dok mu ŠIBAJU ĆERKU! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Snimak prebijanja jedne devojčice u verskoj školi u Nigeriji koji se pojavio na internetu, zgrozio je svetsku javnost, a na drugim snimcima se vidi da je to redovna praksa u toj ustanovi.

Na internetu se pojavio šokantni snimak kad devojčicu bičuju učitelji ispred njenog oca u nigerijskoj islamskoj školi.

Kako piše “Dejli mejl”, devojčica je izbičevana na zahtev njenog oca, nakon što je uhvaćena kako pije alkohol.

Na snimku se vide četvorica muškaraca sa dugim objektima poput biča u rukama kako su okružili devojčicu koja kleči na tlu. Potom su je brutalno bičevali pred okupljenima dok je ona podizala ruke u pokušaju da se zaštiti.

“Dejli mejl” navodi da je bičevanje bilo toliko snažno da izgleda da je učenici pao hidžab.

Otac devojčice rekao je da je odobrio bičevanje jer se uznemirio kad je video snimak na kojem njegova ćerka navodno pije alkohol.

- Obavestio sam školu o incidentu i lično tražio da je kazne, insistirao sam da budem prisutan tokom njenog sprovođenja – naveo je.

Njegova ćerka je jedna od četvoro učenika koji su uhvaćeni kako piju alkohol na rođendanskoj proslavi, što su oni porekli. Na drugom snimku koji je cirkulisao internetom vidi se kako tuku jednog dečaka zbog istog incidenta.

Snimak je podstakao bes, a ljudi su pozvali na mere protiv škole. Lokalni medji su izvestili da je šef škole u državi Kvara u Nigeriji suspendovan, dok su učenici dobili medicinski tretman. Škola je branila kažnjavanje, koje su kako navode na njen zahtev odredili drugi učenici, a ukazuju da su imali roditeljsko odobrenje.

Takođe su naveli da je kazna u skladu sa islamskim zakonom. Lokalne vlasti su pokrenule istragu incidenta, koju će nadzirati panel "muslimanskih učenjaka, lidera i vladinih zvaničnika".

- Bez obzira na objašnjenja nadležnih vlasti o razvoju (dešavanja), samopriznati pristanak roditelja i žaljenje pogođenih učenika, vlada snažno ne odobrava oštro premlaćivanje koje se vidi na snimcima - navodi se u saopštenju lokalnih vlasti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR