Glas Javnosti

Moskva ne odbacuje kontakte sa Vašingtonom, ali čekaju razumnu inicijativu

Svet
Autor: Glas javnosti

Moskva ne odbacuje bilo kakve kontakte sa Vašingtonom, ali niko do sada nije ponudio nikakve razumne inicijative, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Svim ti razgovorima kako je neko voljan da se sastanemo ili bi neko nerado da se sretne sa nama – one (Sjedinjene Države) izgleda ubeđuju same sebe. Ne preklinjemo nikoga. Nikada nismo odbili nijedan ozbiljan, razuman predlog o održavanju kontakata. Niko ne nudi nikakve razumne inicijative“, rkao je ruski šef diplomatije u emisiji „Moskva. Kremlj. Putin“ na televiziji Rusija-24.


Na pitanje da li bi oklevanje američkog predsednika Džozefa Bajdena da razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom moglo da zakomplikuje stvari na globalnom nivou, Lavrov je, kako navodi agencija TASS, rekao: „Nikako".

On je ocenio da je situacija, pre svega u samim Sjedinjenim Državama, došla do tačke u kojoj je, po njegovom mišljenju "jednostavno ne može biti gore." Šefica za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer rekla kako Bajden ne planira da u ovoj fazi (krize izazvane ruskom invazizijom na Ukrajinu), zahteva sastanak sa Putinom, ali da je Vašington spreman da razmotri predloge Moskve za razmenu zatvorenika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR