Glas Javnosti

Moldavija blokirana protestima (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Pristalice opozicione partije „Šor” blokirale su saobraćaj u različitim regionima Moldavije, uz obrazloženje da vlasti ignorišu zahteve demonstranata, saopštila je pres služba ove političke snage.

„Zato što režim Maje Sandu i partija „Akcija i solidarnost” odbijaju da ispune zahteve građana Moldavije, Šor je u ponedeljak, 13. marta, organizovao opštenarodni fleš mob, privremeno blokirajući puteve“, navodi se na stranici političke partije na fejsbuku.

Slične akcije se odvijaju u mnogim regionima zemlje i šalju poruku upozorenja vlasti.

Opozicija skreće pažnju javnosti, civilnom društvu i diplomatskom koru, akreditovanom u Kišinjevu na kontinuirane zloupotrebe vlasti, jer je učesnicima nedeljnog mitinga prećeno krivičnim prijavama.

„Naši advokati dokumentuju sve slučajeve policijske zloupotrebe nad državljanima Moldavije koji su učestvovali na nedeljnom mitingu i podneće krivične prijave za svaki pojedinačni slučaj. S tim u vezi, skrećemo pažnju policajcima na potrebu da dobro razmisle i odluče: Da li je vredno dozvoliti da vas režim upotrebi protiv sopstvenog naroda, uz neizbežan rizik krivične odgovornosti za ono što ste uradili?”, navodi se u saopštenju.U nedelju je u prestonici Moldavije održan još jedan masovni protest protiv povećanja cena i tarifa. Demonstranti su pozvali vladu da plati grejanje i račune za struju i zatražili ostavku predsednice Maje Sandu i cele vlade, prenosi Sputnjik.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR