Glas Javnosti

MOJ SIN JE ROĐEN BEZ OČIJU: Majka se bori kao lavica za svoje dete (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Njen sin je rođen bez očiju ali ona ne odustaje!

Moj 11-godišnji sin rođen je bez očiju, okrutni trolovi kažu da ga treba ubiti kao psa, ali on je moja inspiracija - počinje svoju ispovest majka Kristijana koji je rođen bez očnih jabučica.



Njegova mama, Lejsi Bjukenen, 35, koja živi u Tenesiju, SAD, deli njegovu priču kako bi podigla svest o stanju izazvanom nepravilnim spajanjem tkiva lica tokom razvoja bebe. Neverovatni 11-godišnjak je imao 12 hirurških intervencija, ali je odlučio da ne ide na estetsku operaciju jer je srećan u svojoj koži.

Lejsi ima još dvoje dece i kaže da je Kristijan svestan da je drugačiji od druge dece ali da je bole komentare koje čita na društvenim mrežama o njenom detetu.


Kristijan se školuje od kuće i nije zainteresovan da ide na estetsku hirurgiju.

- Ne postoji priručnik za odgajanje deteta poput Kristijana, ali dajemo sve od sebe da budemo srećni - kaže Lesli. Kristijanovo stanje je uzrokovano sindromom amnionske trake, koji se dešava kada se sluznica unutar materice zaplete oko fetusa u razvoju.

Kristijan svira violinu i pohađa karate iako je slep. Voli matematiku, priča veiceve i zabavan je. Nažalost mora da se hrani na sondu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR