Glas Javnosti

MISTERIOZNI HAVANSKI SINDROM: Muči američke diplomate, obaveštajci otkrili ko stoji iza svega!

Svet
Autor: Glas javnosti

Razrešena misterija duga šest godina

Opširna istraga američkih obaveštajnih službi utvrdila je da je "malo verovatno" da je spoljni faktor odgovoran za izazivanje "havanskog sindroma" od kojeg pate američke diplomate i obaveštajni službenici širom sveta, navedeno je u danas objavljenim klasifikovanim dokumentima.

Simptomi havanskog sindroma uključuju migrene, mučninu, propuste u pamćenju i vrtoglavicu, a prvi put je prijavljen kod američkih zvaničnika u glavnom gradu Kube 2016. godine, i od tada je u drugim slučajevima pogađao američke diplomate, zvaničnike i njihove članove porodica u inostranstvu, navodi Rojters.



Prema procenama američkih obaveštajnih službi, nisu pronađeni verodostojni dokazi da su bilo koji američki konkurenti imali oružje ili uređaj sa sposobnošću da izazove simptome havanskog sindroma.


U okviru istrage, koja je trajala više od šest godina, američke obaveštajne agencije razmatrale su čak i mogućnost da su, kako navodi Rojters, vanzemaljci odgovorni za havanski sindrom, ali je ta opcija isključena.

 U januaru je Centralna obaveštajna agencija (CIA) saopštila da je malo verovatno da je Rusija ili neki drugi strani akter odgovoran za  zdravstvene incidente, prenose američki mediji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR