Glas Javnosti

MISTERIOZNE SMRTI! Dva ruska oligarha i njihove prodice pronađeni mrtvi u dva dana

Svet
Autor: Glas javnosti

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva u dva dana, zajedno sa svojim suprugama i kćerima.

Vladislav Avajev, bivši potpredsednik Gasprombanke, pronađen je mrtav sa prostrelnom ranom u svom stanu u Moskvi u ponedeljak, izvestila je ruska državna novinska agencija Tass.

Moskovsko istražno odeljenje nije navelo imena žrtava u svom javnom saopštenju o slučaju, ali Tass je rekao da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet, prenosi Business Insider.

Istražitelji su u svom saopštenju napisali da zagovaraju teoriju da je Avajev ubio svoju ženu i ćerku i potom sebe.

Gotovo isti scenario sa ruskim oligarhom i njegovom suprugom i ćerkom u Španiji

Više od 3.000 kilometara dalje, u Španiji, još jedan oligarh, Sergej Protosenja, pronađen je obešen, a njegova supruga i ćerka su nasmrt izbodene, izvestio je španski TV kanal Telecinco. Njegovo telo pronađeno je u utorak, saopštio je španski magazin El Punta Vui.

Pored Protosenjovog tela bili su krvavi nož i sekira.

Protosenja je bivši potpredsednik i glavni finansijer Novateka, velike gasne kompanije koja je, kako piše Business Insider, imala bliske poslovne veze sa Gasprombankom.Protosenja je sa suprugom i ćerkom odseo u unajmljenoj luksuznoj vili u Ljoret de Maru, priobalnom katalonskom gradu kod Barselone, za vreme Uskrsa, navodi Telecinco.

Policiju je alarmirao Protosenjin sin koji je iz Francuske bezuspešno pokušao da stupi u kontakt sa porodicom.

Protiv njih nisu bile izrečene sankcije

Katalonska policija potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, ne navodeći imena. I ovde je teorija da je Protosenja ubio svoju porodicu pre nego što je sebi oduzeo život.

Protosenja nije ostavio poruku, a na njegovom telu nije bilo mrlja od krvi, izvestio je El Punta Vui, ne navodeći izvore. Njegovo bogatstvo je iznosilo oko 4.3 miliona dolara, navodi Telecinco.

Nijednom od njih nisu bile izrečene sankcije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR