Glas Javnosti

MINISTARSKA OSTAVKA ZBOG PLAGIJATA: Univerzitet najavio oduzimanje doktorske titule (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarka za porodicu Savezna republike Nemačke Franciska Gifej (SPD) podnela je ostavku, potvrdili su u Ministarstvu, a razlog su optužbe da je njena doktorska disertacija plagijat

Ministarka Gifej svoju odluku saopštila na jutrošnjoj sednici vlade i obrazložila je raspravom o njenoj doktorskoj disertaciji.

Kako tamošnji mediji pišu očigledno je da Slobodni univerzitet u Berlinu (FU Berlin) namerava da Franciski Gifej oduzme doktorsku titulu, o čemu se već pisalo.

U februaru 2019. godine javile su se sumnje da je doktorska disertacija Francise Gifej plagijat, sok je unovembru prošle godine ona je saopštila da više neće nositi doktorsku titulu koju je dobila 2010. godine.

Nemački medeiji podsećaju i da je Franciska Gifej (43) je od 2018. savezna ministarka za porodicu. Od novembra 2020. je predsednica Socijaldemokratske partije (SPD) u Berlinu i nosilac liste te stranke za gradonačelnicu Berlina.

Izbori za gradski/pokrajinski parlament Berlina trebalo bi da se održe istovremeno sa saveznim izborima za Bundestag 26. septembra ove godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR