Glas Javnosti

MINISTAR PRELOMIO NAKON SKANDALA! VISOKA ŠTIKLA IPAK NIJE ZA VOJNU PARADU: Evo kakva obuća stiže ženama u ukrajinskoj vojsci (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Ukrajine odlučilo je da "dizajnira" novi model cipela za žene koje učestvuju u vojnoj paradi, nakon oštrih kritika i skandala zbog marširanja na visokim  štiklama.

-Osmislili smo novi model cipela tokom prošle nedelje- rekao je ministar odbrane Andrej Taran na sastanku vlade u sredu.

-Imaju i kajiševe što znači da neće spadati sa nige tokom hodanja- dodao je Taran i napomenuo da je i potpetica znatno manja.

Promena odluke o modelu obuće doneta je nakon izbijanja skandala i teških kritika, naroočito na društvenim mrežama, pošto su objavljeni snimci kako žene vežbaju za vojnu paradu marširajući na štiklama.

 

Osuda javnosti stigla je i do parlamenta ali je Ministarstvo tada odbijalo da promeni odluku pravdajući potez time da će žene vojnici tako izgledati "lepo i snažno" za Dan nezavisnosti, navode svetski mediji.

Prema rečima ministra razgovarao je sa pojedinim ženama iz vojske, te da su mu one prenele da su cipele neudobne i da imaju previsoku štiklu. To ga je, kakao je rekao, ohrabrilo da odobri promenu obuće.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR