Glas Javnosti

MILOŠEVIĆ JE NA KOSOVU STVORIO SRPSKI NACIONALIZAM: Boris Džonson udario na Srbe, pa uporedio Putina i Slobu

Svet
Autor: Glas javnosti

Premijer Velike Britanije Boris Džonson smatra da Vladimir Putin i Slobodan Milošević imaju zajedničke karakteristike, ističući da je Milošević taj koji je "Srbe ubedio da se na Kosovu i Metohiji rodio nacionalizam i srpska nacija".

On je u intervjuu za "El Pais“ kazao da veruje da postoji veoma bliska analogija između sadašnjeg ponašanja Putina i onoga što je Slobodan Milošević uradio poslednjih godina.

- Veoma je interesantno da su oba lidera dugo na vlasti, obe autokrate imaju za cilj rast, nastoje da ojačaju svoju unutrašnju poziciju i pronalaze veliki nacionalistički cilj - rekao je premijer Džonson.

Džonson tvrdi da je Milošević pokušao da ubedi Srbe da su Kosovo i Metohija mesto gde su se "rodili nacionalizam i srpska nacija“ .


- Slobodan Milošević je identifikovao Kosovo (i Metohiju) kao mesto rođenja srpske nacije i inspirisao je svoj narod zabludom da tu zemlju treba osloboditi i spasti - rekao je Džonson.

Kaže da postoji velika sličnost između "katastrofalne greške Miloševića" i onoga što je ruski predsednik rekao o Kijevu, poreklu ruske religije, kulture i civilizacije i njegovim ciljevima za Ukrajinu.


Džonson je govorio i o Haškom tribunalu i dokazima protiv Rusije.

- Kada je u pitanju Međunarodni krivični sud, ovo je njihov slučaj. To bi trebalo da bude prikupljanje dokaza. Ako postoje dokazi o korišćenju ilegalne municije, kasetnih bombi ili nedozvoljenog oružja, to će morati da se reši u Holandiji - rekao je Džonson.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR