Glas Javnosti

MIKI MAUS DELI OTKAZE: Treći talas otpuštanja u Dizniju

Svet
Autor: Glas javnosti

Treći talas najavljenih masovnih otpuštanja u Dizniju je počeo, a zaposleni koji su pogođeni rezovima biće obavešteni ove nedelje, rekao je za CNN izvor upoznat sa situacijom.

Očekuje se da će više od 2.500 zaposlenih ostati bez posla u poslednjem talasu otpuštanja, rekao je izvor, u onome što se očekuje da će biti poslednja značajna runda smanjenja koju je ranije najavio izvršni direktor Diznija Bob Ajger. Nije poznato na koje će divizije uticati najnoviji krug rezova. 

Portparol Diznija odbio je da komentariše

Prva dva talasa otpuštanja dogodila su se u martu i aprilu, eliminišući otprilike 4.000 radnih mesta, uključujući ESPN, Diznijev odsek za zabavu, Dizni parkove i zaposlene u odseku za iskustva i proizvode.

 U februaru je Iger najavio da će medijski gigant izbaciti oko 7.000 zaposlenih iz svoje globalne radne snage u tri talasa pre početka leta, što je cilj da uštedi 5,5 milijardi dolara troškova. Smanjenje radne snage čini 30 odsto ove cifre, sa još 50 odsto iz marketinških operacija i 20 odsto iz smanjene potrošnje za tehnologiju, nabavke i druge troškove, saopštila je kompanija.

Očekuje se da će najnoviji talas otpuštanja koji se dogodio ove nedelje dovesti do ukupnog broja otpuštanja na više od 6.500, približavajući se cifri od 7.000 koju je ranije najavio Iger. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR