Glas Javnosti
posta

PLANETA JE NA IVICI SVETSKOG RATA! Za razliku od njih mi znamo što se borimo!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Ruske Federacije danas je ogovarao na pitanja građana u direktnom prenosu. Jedno od pitanja bilo je o Trećem svetskom ratu.

Čovek koji je pozvao pitao je predsednika Putina da li smatra da bi počeo Treći svetski rat da je potpoljena britanska krstarica koja je povredila rusku granicu. 

- Smatram da je planeta na ivici svetskog rata - rekao je zabrinuti Rus.

- Kažete da je svet bio na ivici svetskog rata. Naravno da nije. Čak i da smo potopili taj brod ipak bi bilo teško zamisliti da bi svet bio na ivici trećeg svetskog rata, jer oni koji to čine znaju da ne mogu izaći kao pobednici iz tog rata, a to je vrlo važna stvar. Mislim da se ni mi ne bismo obradovali takvom razvoju događaja o kome govorite, ali bar znamo za šta se borimo. Mi se na svojoj teritoriji borimo za sebe, za svoju budućnost. Nismo mi ti koji su prešli hiljade kilometara i došli, doleteli ili doplovili – oni su ti koji su došli do naših granica i narušili naše teritorijalno more - odgovorio je Putin. 

Potom je dodao da je to bila očigledna provokacija.

- Šta su hteli da pokažu i kakve ciljeve su hteli da postignu ti provokatori? Kao prvo, ona (provokacija) je bila kompleksna i nisu je izveli samo Britanci, nego i Amerikanci, jer je britanski brod uplovio u naše teritorijalne vode preko dana, a rano ujutru u 7.30 sa jednog vojnog aerodroma NATO-a u Grčkoj, sa Krita po mom mišljenju, poleteo je američki izviđački strateški avion. Obavestili su me o tome, Dobro smo ga videli, pratili - rekao je Putin.

- Bilo je očigledno da je razarač uplovio realizujući vojne ciljeve, pokušavajući da pomoću izviđačkog aviona otkrije postupke naših oružanih snaga za suzbijanje takvih provokacija – gledali su gde se kod nas šta uključuje, kako radi, gde se šta nalazi. To smo videli i znali, zato smo dali informacije koje smo smatrali neophodnim - objasnio je predsednik Rusije. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR