Glas Javnosti

MEDVEDEV ZAPRETIO MORONIMA IZ NATO: Izgleda da insistiraju da osvojimo celu Ukrajinu, a možda i Poljsku!

Svet
Autor: Glas javnosti

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je poručio zapadnim liderima da dobro proračunaju domet oružja koje šalju Kijevu, jer će od toga zavisiti dubina bezbednosne zone koju će Rusija stvoriti kako bi se zaštitila od i napada neprijatelja

U slučaju da Ukrajina upotrebi rakete dugog dometa za napade na rusku teritoriju, „sanitarna zona“ bi mogla da prođe i kroz teritoriju Poljske, upozorio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

„Ako se ovo nastavi, bezbednosna zona će biti negde na granici sa Poljskom ili čak u samoj Poljskoj“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Rakete „storm šedou“, koje Zapad isporučuje Kijevu, imaju domet napada od najmanje 550 kilometara, a udaljenost između Belgoroda i Kijeva je 429 kilometara, podsetio je Medvedev.


„Izgleda da moronski NATO stratezi otvoreno žele da se pod kontrolom Rusije nađe gotovo cela Ukrajina. Zato banderovcima u vladi daju oružje sve većeg dometa“, zaključio je Medvedev i pozvao zapadne lidere da „dobro proračunaju domet“ udara iz oružja koje je dostavljeno Kijevu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da zarad bezbednog života građana Rusije mora da se stvori tzv. sanitarna zona, odnosno bezbednosna teritorija sa koje neprijateljska vojska ne bi mogla da nanosi udare na teritoriju Rusije.

Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR