Glas Javnosti

MEDVEDEV PRIPRETIO JUŽNOJ KOREJI: Šta će biti kad naše oružje vidite u Severnoj Koreji

Svet
Autor: Glas javnosti

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je vlasti Južne Koreje na posledice moguće isporuke oružja Ukrajini.

„Pojavili su se novi ljudi koji žele da pomognu našim neprijateljima. Predsednik Južne Koreje Jun Sok Jol izjavio je da je ta država u principu spremna da isporučuje oružje kijevskom režimu“, prokomentarisao je Medvedev.

On je podsetio da su Južnokorejci još nedavno „strastveno tvrdili da u potpunosti isključuju mogućnost isporuka smrtonosnog oružja Kijevu“.

„Pitam se šta će reći stanovnici te zemlje kada vide najnovije primerke ruskog oružja kod svojih najbližih suseda – naših partnera iz Severne Koreje? Što se kaže, quid pro quo (ti meni, ja tebi)“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Kremlj žali zbog neprijateljskog stava Seula

Kremlj žali zbog neprijateljskog stava Seula o Ukrajini, isporuka oružja Kijevu bi značila umešanost u sukob, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Nema ničeg kardinalno novog u tome, ni po pitanju sankcija i tako dalje. Nažalost, Seul je zauzeo prilično neprijateljski stav u celoj ovoj priči. To je nastavak ... Naravno, početak isporuke oružja indirektno će značiti određenu fazu angažovanja u ovom sukobu“, rekao je Peskov, reagujući na izjavu južnokorejskog predsednika.

Predsednik Južne Koreje Jun Sok Jol ranije u intervjuu za Rojters nije isključio mogućnost da bi Seul mogao da počne da isporučuje oružje Ukrajini ukoliko dođe do situacije „međunarodna zajednica ne bi mogla da toleriše“. Kao primere je naveo napade velikih razmera na civile u Ukrajini, masovna ubistva ili ozbiljno kršenje zakona ratovanja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR