Glas Javnosti

MEDVEDEV ODBRUSIO PODOLJAKU: Sahranićemo vas!

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši ruski predsednik reagovao je na izjavu savetnika ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljaka da Ukrajina ima saglasnost Zapada da udari na Krim

Ako je tačno ono što kaže savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, da Ukrajina ima saglasnost Zapada da udari na Krim, onda je to direktan dokaz da su zapadne zemlje saučesnici u ratu protiv Rusije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Naime, savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak prethodno je izjavio da "zapadni partneri podržavaju Ukrajinu u uništavanju svega ruskog, uključujući koordinisane udare na Krim".


"Ukrajinski zločinci su saopštili da su se dogovorili o udarima na sve rusko, na primer, Krim. Ako je to tačno, a sada nema razloga za sumnju, onda je ovo direktan pravno značajan dokaz saučesništva Zapada u ratu protiv Rusije na strani države Stepana Bandere. Prefinjen casus belli, a za Rusiju mogućnost da u okviru jus ad bellum deluje protiv svih i svakog u zemljama NATO-a", napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako je dodao, predviđanja Apokalipse su sve bliže, pa je citirao Novi zavet.

"Tužno je. U te dane ljudi će tražiti smrt, ali je neće naći; želeće da umru, ali će smrt pobeći od njih (Otkrivenje 9:6). Hteli to ili ne, istorija je na našoj strani. Sahranićemo vas (N.S. Hruščov)", zaključio je Medvedev.

Ranije je Podoljak rekao da već postoji apsolutni konsenzus da Ukrajina može da uništi sve rusko, na primer, na Krimu.

"Da podsetim da su pre godinu dana, kada su bili neki udari na Krim, svi govorili – ne, ne, samo bez toga. Danas postoji apsolutni konsenzus identičan broju zemalja koje nas podržavaju, da možemo da uništimo sve što je rusko", rekao je Podoljak na televiziji "Rada".

Podoljak je dodao da će se povećati broj "neidentifikovanih dronova" koji pogađaju rusku teritoriju.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov upozorio je da će Kijev narednih dana izvršiti novi napad na Republiku Krim. Osim toga, nastavljaju se teroristički napadi na Krimski most. 

Kako je navela portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, te akcije neće ostati bez odgovora.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR