Glas Javnosti

MEDVEDEV: Nacistička Ukrajina nikome nije potrebna, zato će i NESTATI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je da Ukrajina nije potrebna nikome na planeti i da će upravo zbog toga nestati.

"Zašto će Ukrajina nestati? Zato što nikome nije potrebna. Upravo, zbog svog režima i vlasti, Ukrajina se pokazala beskorisnom. Na čelu sa nacističkom elitom, ona nije potrebna ni samim građanima", napisao je Medvedev na stranici VKontakte.

Konkretno, govoreći o Starom svetu, Medvedev napominje da perspektiva da se "mladi ukrajinski paraziti posade na vrat oronule EU" predstavlja konačno propadanje "nekada kraljevske, ali degeneracijom osiromašene Evrope". 

Prema njegovim rečima, "podrška nacističkom režimu po nalogu Amerike već je zadala Evropljanima pravi finansijski i politički pakao", a posledice toga, uključujući neisplative ruske sankcije, već su dovele do eksplozije nezadovoljstva u zapadnoj i istočnoj Evropi".

"Čak ni Poljaci ne doživljavaju Ukrajinu kao normalnu zemlju i periodično pokreću temu anšlusa zapadnih regiona", naveo je.

Zauzvrat, Amerikanci će, prema rečima zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije, pre ili kasnije pitati svoj establišment zašto se bave "njima nepoznatom zemljom, a ne domaćim američkim problemima".

"Obični Amerikanci uopšte ne razumeju šta je Ukrajina i gde se ona nalazi. Većina njih tu državu neće ni pokazati na mapi. Što se tiče drugih delova sveta, uveren sam da bi stotine milijardi koje SAD troše na besmislene bitke negde u Ukrajini, bile dovoljne za mnoge programe usmerene ka društvenom razvoju latinoameričkih i afričkih država", rekao je Medvedev.



On je dodao da "Ukrajina nije potrebna ni Aziji", čiji predstavnici na ruskom primeru vide "kako se razvijaju tehnologije obojenih metala da bi se eliminisale najveće konkurentske sile".

"Oni shvataju kakav im je scenario pripremio kolektivni Zapad na čelu sa Amerikom u slučaju neposlušnosti: Pomozite nam da se nosimo sa Rusijom, pa ćemo uskoro doći kod vas. Štaviše, gigantske zemlje regiona već imaju dovoljno problema sa ekonomskim oporavkom nakon završetka pandemije, pa odbijaju da podrže Ukrajinu na svaki mogući način i ograničavaju Rusiju, zemlju koja je višestruko geopolitički bliža azijskim silama, i koja se istorijski dokazala kao pouzdan strateški partner", naglasio je.

Ukrajina - nesporazum koji je nastao raspadom SSSR-a

Medvedev je takođe nazvao aktuelnu ukrajinsku državu "nesporazumom koji je nastao raspadom SSSR-a".

"Ovde žive milioni naših sunarodnika, koje je godinama zlostavljao nacistički režim u Kijevu. Upravo njih štitimo u toku Specijalne vojne operacije, nemilosrdno uništavajući neprijatelja. Stoga nam nije potrebna pod-Ukrajina. Potrebna nam je Velika Rusija", istakao je.

Što se tiče samih Ukrajinaca, prema rečima Medvedeva, u zemlji je ostalo nešto više od 20 miliona od 45 miliona ljudi, a ostali su "prinuđeni da žive u stalnoj strepnji i strahu i žele da idu bilo gde".

"Takva Ukrajina nikome na planeti nije potrebna. Zato će i nestati", zaključio je bivši ruski predsednik.

Glas javnosti/RT Balkan

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR