Glas Javnosti

MEDVEDEV: Ilonu Masku treba dodeliti oficirski čin

Svet
Autor: Glas javnosti

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev oglasio se na Telegramu gde je šaljivo komentarisao stav američkog multimilijardera Ilon Mask o rešenju sukoba u Ukrajini.

Medevedev je u svojoj objavi predložio u šali da se Masku dodeli „novi oficirski čin” i rekao da je „šteta što se agent iz senke razotkrio”.

„Svaka čast za Maska! Zaslužuje novi oficirski čin i to vanredno. Šteta što se agent iz senke se razotkrio. Njegov sledeći tvit će verovatno biti nešto o tome da je Ukrajina veštački stvorena država”, napisao je Medvedev u objavi uz šaljive emotikone.

Osnivač kompanije Spejseks i suosnivač kompanije Tesla, američki multimilijarder Ilon Mask, na Tviteru je izneo predlog o tome kako da se zaustavi rat u Ukrajini, javlja Tanjug.Mask je naveo četiri tačke „ukrajinsko-ruskog mira” i pozvao korisnike da izraze svoj stav prema nacrtu.

On je naveo da je potrebno ponoviti izbore u regionima koji su se izjasnili za pripajanje Rusiji, pod nadzorom Ujedinjenih nacija, pa ako narod izrazi volju da Rusije ode, tako treba i da bude.

Krim, kako je napisao, ostaje formalno deo Rusije, kao što je bio od 1783, odnosno do greške Nikite Hruščova.

Zatim, kako je naveo, vodosnabdevanje Krima je obezbeđeno, a Ukrajina ostaje neutralna.

Mask je pozvao korisnike Tvitera da glasaju za ovaj predlog.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR