Glas Javnosti

Maturant iz Nju Orleansa oborio rekord po broju fakulteta na koje je primljen

Svet
Autor: Glas javnosti

Srednjoškolac iz Luizijane koji je primio je više od 185 pozitivnih odgovora o prijemu na fakultet i ponuđeno mu je više od deset miliona dolara za stipendije, danas je doneo odluku o tome koji će univerzitet pohađati.

Denis Malik Barns, šesnaestogodišnji maturant srednje škole u Nju Orleansu, rekao je za Si-En-En da nije imao nameru da postavi bilo kakav rekord.

- Kako sam se prijavljivao na više fakulteta, i kako je broj pozitivnih odgovora rastao, uz ponude za stipendiju ako upišem njihov fakultet, postao sam zaintrigiran - rekao je Barns, dodajući da je, kada mu je rečeno da je blizu rekorda, odlučio da "nastavi sa prijavljivanjem".

Barns kaže da je počeo da se prijavljuje na fakultete u avgustu 2022. i da je ponosan što je gledao kako se pozitivni odgovori i stipendije uvećavaju.

- To za mene i nije bilo iznenađenje - tvrdi maturant.

Školski zvaničnici kažu da je Barnsovo postignuće postavilo novi svetski rekord i da su se obratili Ginisovoj knjizi svetskih rekorda kako bi to ozvaničili, otkrio je Klark Kasl, portparol škole i Denisa Barnsa.

Prosečna Barnsova ocena je 4,98 i maturiraće dve godine ranije. Prijavu je poslao na 200 univerziteta, a danas je odlučio koji će fakultet upisati na jesen.

- Ne znam još uvek kuda želim da odem - kazao je Barns prošle nedelje i dodao:

- Nameravam da se bavim informatikom, a zatim bih želeo da idem na pravni fakultet. 

Ipak, je saopštio da je doneo konačnu odluku te da je njegov izbor "Cornell University".

- Obavezao sam se da ću pohađati Univerzitet Kornel i nameravam da se bavim kompjuterskim naukama i kasnije da pređem na praksu razvoja softvera - rekao je Barns, koji je tokom objave obukao duks Univerziteta Kornel.

- Danas je uzbudljiv dan za mene i moju porodicu i radujem se radu sa Kornelovim koledžom inženjeringa tokom mog budućeg obrazovanja.

Smatra da su za njegov uspeh zaslužni porodica, prijatelji i vera u Boga.

- Ja sam posvećen Bogu. Držim Boga na prvom mestu - rekao je Denis koji će maturirati 24. maja.

Svojim vršnjacima dao je nekoliko saveta:

- Ako nastavite školovanje, ako su vam obrazovanje i posvećenost Bogu prioritet, onda ćete sigurno biti uspešni šta god da radite.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR