Glas Javnosti

MASK UNIŠTIO NOVINARA BIBISI-ja (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Video razgovora Ilona Maska, američkog milijardera i izvršnog direktora Tvitera i novinara Bi-Bi-Sija Džejmsa Klautona munjevito se širi društvenim mrežama. Mask je u razgovoru optužio novinara da nije sposoban da navede primere dopuštenog govora mržnje na ovom društvenom mediju.

Novinar je pitao Maska kako planira da se uhvati u koštac sa incidentima govora mržnje koji se prijavljuju na Tviteru. Kada je Mask zamolio novinara da navede neke primere govora mržnje na Tviteru, novinar je to odbio.
„O kakvom govoru mržnje govorite? Mislim, koristite Tviter. Vidite li porast govora mržnje? Neka lična anegdota? Niste sposobni da navedete?! Mislim da je to apsurdno, vi lažete“, odbrusio je milijarder.


„Tražim jedan primer, a vi ne možete da date ni jedan. Onda kažem, gospodine, da vi možda ne znate o čemu govorite. Ne možete mi dati ni jedan primer sadržaja mržnje, čak ni jedan tvit. A ipak ste tvrdili da je sadržaj pun mržnje sveobuhvatan. To je laž, samo ste lagali“, uporan je bio Mask.

Tviter je nedavno označio Bi-Bi-Si kao „medij koji finansira vlada Velike Britanije“, što je dovelo do oštre reakcije britanske javne televizije.

„Bi-Bi-Si je, i uvek je bio, nezavisan. Finansira nas britanska javnost putem naknade za licencu“, stoji u saopštenju Bi-Bi-Sija.

Ilon Mask je u intervjuu optužio Bi-Bi-Si i za prikrivanje nuspojava vakcinisanja protiv kovida 19 i širenje dezinformacija o maskama.

„Smatra li se Bi-Bi-Si uopšte odgovornim za dezinformacije o maskama i nuspojavama vakcinisanja? Uopšte niste izveštavali o tome“, rekao je Mask i nastavio: „A šta je s činjenicom da je Bi-Bi-Si bio pod pritiskom britanske vlade da promeni uređivačku politiku?“

Komentari na intervju su svakakvi, a mnogi se slažu s činjenicom da novinar u intervjuu naprosto nije bio dorastao Masku. „Uništio ga je!“, napisao je jedan komentator. „Evo, ovako izgleda novinarstvo Bi-Bi-Sija, preneo je „Jutarnji list“.

Nisu u stanju da navedu nijedan primer. „Intervju je u međuvremenu postao viralan pa je samo na Jutjubu u nekoliko sati pogledan više miliona puta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR