Glas Javnosti

MASK U KLINČU SA UN! Prodaću Tesline akcije ali ovo su moji uslovi

Svet
Autor: Glas javnosti

Ilon Mask, najbogatiji čovek na svetu, rekao je da je spreman da proda svoje akcije Tesle i da potroši 6 milijardi dolara da okonča glad u svetu.

Reakcija Maska dolazi kao odgovor na tvit Dejvida Bizlija, direktora Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija (WFP)  koji je ponovio apel najbogatijim ljudima na svetu da iskoriste delić svog bogatstva i jednokratno priskoče u pomoć.

Mask bi mogao da spasi milione ljudi jednostavnim pristankom da pokloni 2% svog bogatstva. Ne bi bio ni na kakvom gubitku, jer bi mu ostalo preostalih 98%, što je dovoljno novca za „milione života“, napisao je Bizli.



"Ako WFP može da opiše na Tviteru tačno kako će 6 milijardi dolara rešiti svetsku glad, prodaću Tesline akcije odmah i to uraditi", odgovorio je Mask.
Na Twitteru je rekao da će uraditi upravo to, postaće prvi svetski milijarder koji će dati novac. Ako je WFP-u potrebno šest milijardi dolara da spasi 42 miliona ljudi, Mask će prodati akcije Tesle i dati im novac. Naravno, postoji jedan uslov: WFP mora da bude u potpunosti transparentan u vezi s tim kako troši taj novac.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR