Glas Javnosti

Mask u Kini, razlog se samo nagađa

Svet
Autor: Glas javnosti

Osnivač i izvršni direktor kompanije Tesla Elon Mask stigao je u posetu Kini na poziv Kineskog saveta za unapređenje međunarodne trgovine i sastao se sa njegovim predsednikom Renom Hongbinom radi razmene mišljenja o daljoj saradnji, javlja kineska državna televizija CCTV.

Nije još poznato da li će Mask posetiti veliki auto sajam u Pekingu na kojem je ovih dana njegova konkurencija pokazala nove modele električnih vozila.

Tesla ima veliki proizvodni pogon u Šangaju, za prodaju u Kini, ali i za izvoz u Evropu i druge regione.

Evropska unija je pokrenula istragu o kineskim subvencijama za industriju električnih vozila (EV) koje bi mogle dovesti do uvođenja dodatnih taksi i povećanih carina na električna vozila proizvedena u Kini, što potencijalno uključuje i Tesla automobile.

Subvencije za zelenu energiju pomogle su transformaciji kineskog tržišta automobila, pri čemu su EV dostigli oko četvrtinu prodaje novih automobila prošle godine, što je smanjilo potražnju za vozilima na benzin.

Strani proizvođači automobila, kao što su Folksvagen i Nisan, trude se da razviju nove modele električnih vozila kako bi zadržali ili povratili tržišni udeo u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila.

Glas javnosti /B04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR