Glas Javnosti

Mask tuži kompaniju iz Indije zbog povrede žiga: Oni mu odmah odgovorili

Svet
Autor: Glas javnosti

Tesla u Americi, Tesla Power u Indiji

Tesla, Inc, čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je tužbu u Indiji protiv indijske kompanije za proizvodnju baterija pod nazivom Tesla Power zbog navodne povrede žiga.

Maskova kompanija Tesla, Inc. poslala je pismo o prekidu i odustajanju kompaniji Tesla Power India sa sedištem u Gurgaonu, koja takođe ima globalnu kancelariju u Delaveru kao Tesla Power USA, pre dve godine, ali je rekla da kompanija nastavlja da koristi svoje ime u saslušanje u Višem sudu u Delhiju ove nedelje. Tesla, Inc. je takođe osnovana u Delaveru.


Tesla Power India je na saslušanju tvrdila da proizvodi „olovne baterije“, a ne baterije za električna vozila i da nema aspiracije da se upusti u industriju električnih vozila.

Misija kompanije Tesla Power je da „bude brend broj jedan u industriji skladištenja energije u Indiji i merilo za najbolje prakse u kulturi do 2025. godine kroz inovacije, sa fokusom na kvalitetne održive proizvode i pristupačna rešenja, čime se povećava vrednost naših ljudi, naših zainteresovanih strana, naši partneri u mreži usluga i zajednica“, navodi se na veb stranici.

Kompanija je rekla Rojtersu da je u Indiji mnogo duže od Maskove Tesle.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR