Glas Javnosti

Mask ponovo najbogatiji na svetu

Svet
Autor: Glas javnosti

Izvršni direktor Tesle je ponovo zauzeo prvo mesto na Bloomberg listi milijardera na listi najbogatijih pojedinaca na svetu i sklonio sa trona direktora LVMH kompanije, Bernara Arnoa.

Većina Maskovog bogatstva dolazi od Teslinih akcija, objavio je CNBC, a akcije kompanije za električne automobile porasle su za 24 odsto u maju, što je dovelo do toga da je ponovo preuzeo krunu. Njegova neto vrednost sada se procenjuje na neverovatnih 195 milijardi dolara.

Bogatstvo Bernara Arnoa je nedavno premašilo 200 milijardi dolara, ali je pao sa prvog mesta pošto su akcije LVMH konglomerata pale za 10 odsto od aprila, a francuski biznismen izgubio je 11 milijardi dolara u jednom danu. Uprkos tome, Arno trenutno nije daleko od Maska, a Bloomberg procenjuje da je njegova neto vrednost 187 milijardi dolara. Džef Bezos je treći na listi, a neto vrednost osnivača Amazona procenjena je na 146 milijardi dolara.


Mask je nedavno bio u Šangaju gde se sastao sa visokim zvaničnicima kineske vlade tokom dvodnevnog putovanja. Navodno se takođe sastao sa kineskim vicepremijerom i to je bilo prvi put da je Ding imao sastanak jedan na jedan sa stranim izvršnim direktorom. Uprkos teškim odnosima Kine sa Amerikom, CNBC je izvestio da poseta ukazuje da Tesla vidi zemlju kao važno tržište.

Mask je takođe izvršni direktor proizvođača raketa SpaceX. U aprilu je kompanija dospela na naslovne strane kada je raketa eksplodirala nekoliko minuta nakon što je poletela iz Južnog Teksasa. Kao odgovor na incident, NASA administrator Bil Nelson je ipak čestitao kompaniji, napisavši na Tviteru: „Svako veliko dostignuće kroz istoriju zahtevalo je određeni nivo proračunatog rizika, jer uz veliki rizik dolazi i velika nagrada.“

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR