Glas Javnosti

MASK NEGIRA KONTAKT SA PUTINOM : Otkrio je šta je prava istina

Svet
Autor: Glas javnosti

Milijarder Ilon Mask negirao je navode da je razgovarao sa ruskim liderom Vladimirom Putinom pre nego što je na Tviteru postavio anketu o rešavanju ukrajinskog pitanja.

Ijan Bremer, direktor konsultantske firme za procenu političkog rizika "Eurasia Group", naveo je da mu je Mask lično rekao o razgovoru sa Putinom.

Bremer je kazao da je Mask poručio da je Putin spreman za pregovore samo pod uslovom da Krim ostane u sastavu Rusije, kao i četiri oblasti koje su se izjasnile na referendumima za pripajanje.

Navodno, Putin je rekao da će ti ciljevi biti ispunjeni "bez obzira na sve" i da postoji mogućnost za nuklearni udar ukoliko Ukrajina osvoji Krim

Međutim, Mask je to sve negirao.

- Sa Putinom sam razgovarao samo jednom i to pre otprilike 18 meseci, a tema je bio svemir - istakao je Mask.

U međuvremenu je i portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, demantovao da je ruski predsednik razgovarao sa američkim biznismenom pre nego što je on na društvenim mrežama objavio svoj predlog za nagodbu povodom rata u Ukrajini - piše 24sedam

Peskov je rekao da su Putin i Mask imali telefonski razgovor pre godinu i po.

Podsetimo, Mask je 3. oktobra na Tviteru objavio svoje rešenje za postizanje mira u Ukrajini, tako što bi ta zemlja postala neutralna ili da se u četiri ukrajinska regiona održe referendumi koje bi nadgledale UN.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR