Glas Javnosti

"MASAKRIRAJ JEVREJE POPUT ŠTETOČINA" Brazilski sveštenik pozivao na novi holokaust

Svet
Autor: Glas javnosti

Brazilski evangelistički sveštenik Tupirano de Hora Lores molio se bogu pred desetinama vernika okupljenih u jednoj crkvi u Rio de Žaneiru da "uništi Jevreje poput štetočina" i da se pobrine za "drugi Holokaust".

"Masakriraj Jevreje, Bože! Pogodi ih svojim mačem zato što su napustili Boga, jer su napustili nacije", vikao je sveštenik Tupirano de Hora Lores desetinama okupljenih vernika tokom mise u crkvi Gerakao Hesus Kristo, čulo se na snimku načinjenom početkom meseca.

Okupljeni vernici su njegove reči slušali s pažnjom i strastveno ponavljali.

"Prikrivali su, išli su prostitutkama, a kad im je rečeno da se pokaju, rekli su da će to učiniti, ali lagali su", strastveno je sveštenik izgovarao reči molitve.

On je priželjkivao da se svetu dogodi još jedan holokaust, period pre i tokom Drugog svetskog rata kada je u nacističkoj Nemačkoj ubijeno oko 6 miliona Jevreja.

"Bože, to što si učinio u Drugom svetskom ratu, moraš da uradiš ponovo, to je ono što tražim od tebe u svojim molitvama: Pravda, pravda, pravda!"- vikao je De Hora Lores u svojoj crkvi, maloj i radikalnoj evangelističkoj kongregaciji.

Jevrejska zajednica u Brazilu, koja se okuplja oko sinagoge Sem Fronterias, podnela je prijavu protiv sveštenika De Hora Loresa federalnoj policiji koja je saopštila da sprovodi istragu i da će preduzeti mere protiv svih koji su na ovaj način vređali druge ljude.

“Svi koji su krivi, biće kažnjeni i to će drugima biti upozorenje da dva puta razmisle pre nego što urade tako nešto”, kaže se u saopštenju policije.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR