Glas Javnosti

MASAKR: Oružane snage Ukrajine u februaru izgubile više od 11.000 ljudi

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je da povećane isporuke naoružanja NATO-a Kijevu ne dovode do uspeha ukrajinskih trupa na bojnom polju jer njihovi gubici rastu i premašuju 11 hiljada ljudi u februaru.

"Kao deo američke strategije da slomi Rusiju silom oružja, zapadne zemlje povećavaju snabdevanje Ukrajine oružjem i vojnom opremom, proširuju programe obuke za pripadnike ukrajinske vojske. Istovremeno, podrška NATO-a kijevskom režimu ne dovodi do uspeha ukrajinskih trupa na bojnom polju. Čak naprotiv, postoji značajan porast gubitaka među ljudstvom Oružanih snaga Ukrajine", rekao je Šojgu tokom konferencijskog poziva sa rukovodstvom Oružanih snaga Ruske Federacije.


Okončati pokušaje Zapada da falsifikuju istoriju Drugog svetskog rata 
Šojgu je naglasio da je neophodno stati na kraj zapadnom falisifikovanju istorije na čelu sa Sjedinjenim Državama, o njihovom glavnom doprinosu porazu fašizma u Drugom svetskom ratu.

"Zapadne zemlje, predvođene SAD, pokrenule su apsolutno neprincipijelni informacioni rat protiv Rusije. Naši protivnici aktivno i besramno promovišu laž, da su oni ti koji su dali glavni doprinos porazu fašizma i okončanju Drugog svetskog rata. Ovom i svim pokušajima falsifikovanja istorijske istine mora se stati na kraj", poručio je ruski ministar.


On je dodao i da Rusija nema pravo da dozvoli da se "izopače i zaborave pouke strašne tragedije do koje je nacizam doveo čovečanstvo u 20. veku".

Kontrola nad Bahmutom omogućiće nam ofanzivu 

Ruski ministar odbrane naveo je da se oslobađanje Bahmuta nastavlja, a da će zauzimanje grada omogućiti ofanzivu duboko u odbranu ukrajinskih trupa.


"Oslobađanje Bahmuta se nastavlja. Ovaj grad je važan centar odbrane ukrajinskih trupa u Donbasu. Njegovo uzimanje pod kontrolu omogućiće dalje ofanzivne operacije duboko u odbranu Oružanih snaga Ukrajine", dodao je on.

Ove godine potrebno regrutovati oko 18.000 studenata i kadeta
Šojgu je dodao da povećanje broja Oružanih snaga Rusije podrazumeva obuku većeg broja oficira, a da je 2023. godine potrebno regrutovati oko 18 hiljada studenata i kadeta.

"Postepeno povećanje broja Oružanih snaga podrazumeva obuku većeg broja oficira. Ove godine treba da primimo na obuku oko 18.000 motivisanih i obučenih studenata i kadeta", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, posebna pažnja biće posvećena deci vojnih lica – učesnika Specijalne vojne operacije, učenicima Suvorovske, Nahimovske i predsedničkih kadetskih škola.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR